India pulmaperiood tõstab kulla hinna uutele rekorditele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldornamente kandev India pruut
Kuldornamente kandev India pruut Foto: SCANPIX

Ebakindel aeg kergitab kulla hinda kõrgemale ning analüütikute hinnangul ei ole kaugel aeg, mil hind püstitab kõigi aegade rekordi.

Kullaunts (31 grammi)  maksis täna 1250 dollarit. See on vaid 14 dollari võrra vähem kui selle aasta 21. juunil püstitatud kõigi aegade rekord.

Maailmamajanduses valitsevad probleemid on pannud investoreid üha enam reaalsete varade poole vaatama ning lähiajal räägivad kulla kasuks nii mitmedki faktorid, vahendas Rootsi E24 Handelsbankeni analüütiku Torbjörn Iwarssoni sõnu.

Iwarssoni sõnu lagas eelmisel nädalal Indias pulmahooaeg. Sealne traditsioon näeb ette pruutpaarile kuldornamentide kinkimist. Oktoobri alguses on iga päev oodata  15 000 pulmatseremooniat. Ka põllumajandussaagid on olnud tänavu hea ning maapiirkondade inimeste sissetulekud suuremad, on ka neil piisavalt raha, et kulda osta, rääkis Iwarsson.

Sesoonselt on kulla hind tema sõnul alati septembris ja oktoobrsi tõusnud ning ei ole mingit põhjust, miks see tänavu ei peaks nii olema.

Forex Capital Marketsi valuutaanalüütik Alejandro Zambrano kulla hinna rekordtasemele tõusus nii veendunud ei ole, kuid kinnitab, et kui see peaks juhtuma, liigub hind edasi ülespoole. «Kui kullauntsi hind kerkib ülespoole 1264 dollarit, tõuseb see 6-9 kuu perspektiivis ka 1350 dollarini, sest riskifondid ja teised investorid hakkavad hinda ostma,» lausus ta.

Sams, kui hind peaks langema 1220 dollarini, siis on 6-9 kuu perspektiivis oodata edasist kukkumist 1150 dollari tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles