Tallinna börs jäi jälle seisma

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa Keskpanga rahatrüki algus jättis meie investorid suhteliselt külmaks, sest pärast kahte hoogsat tõusukuud jäi Tallinna börs märtsis jälle seisma.

Börsiindeks OMXT kasvas kevadkuul 0,7 protsenti 862,86 punktini.

Ka kauplemisstatistika näitab vanade aegade ehk väikese kauplemisaktiivsuse taastumist. Börsikäive oli märtsis 9,9 miljonit eurot ehk enam kui kolmandiku võrra eelmise aasta märtsist väiksem. Võrreldes veebruariga kahanes käive peaaegu poole võrra.

Märtsi tegija oli Silvano FG aktsia, mis kerkis 11,3 protsenti 1,37 euroni. Aktsia oli ka kõige suurema kauplemisaktiivsusega nii tehingute arvu kui ka börsikäibe poolest (2,1 miljonit eurot).

Suurimad langejad olid Baltika (5,6 protsenti) ja Tallinki aktsia (4,1 protsenti). Tallinki aktsia käive oli 1,6 miljonit eurot.

Tänu tugevale jaanuarile ja veebruarile on esimese kvartali tulemused siiski hea. OMXT indeks kerkis esimeses kvartalis 14,3 protsenti. Käibekasv oli esimeses kvartalis siiski tagasihoidlik – 40, 6 miljonit eurot võrrelduna 38 miljoniga eelmise aasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles