USA börsiettevõtted tagastavad aktsionäridele sel aastal triljon dollarit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplemine New Yorgi börsil (NYSE).
Kauplemine New Yorgi börsil (NYSE). Foto: SCANPIX

USA suuremad börsiettevõtted on sel aastal aktsionäridele tagastamas rekordilised triljon dollarit, sest ettevõtted on mures maailma majanduskasvu väljavaadete pärast ning eelistavad reinvesteerimisele tagastada raha aktsionäridele dividendide ja oma aktsiate tagasiostude näol.

Eelmisel aastal tagastasid ettevõtted 903 miljardit dollarit, millest 350 miljardit moodustasid dividendid ja 553 miljardit oma aktsiate tagasiostud, kirjutab Financial Times.

Selleks aastaks oodatakse raha tagastamise kasvu kahekohalise protsendi võrra.

Viimase nelja aastaga on dividendide kasv 14 protsenti aastas. Sel aastal oodatakse kasvutempo jätkumist, mis teeb selle aasta väljamakseteks üle 400 miljardi dollari.

Goldman Sachs ennustab oma aktsaite tagasiostude mahuks 604 miljardit dollarit, mis teeb aktsionäridele raha tagastamise kogumahuks rekordilised triljon dollarit.

Tööstuskonglomeraat General Electric teatas reedel, et kavatseb tagastada aktsionäridele järgneva kolme aasta jooksul 90 miljardit dollarit. General Electer teatas, et müüb ära finantsüksuse GE Capital.

Teine suur raha tagastaja on Apple, kes peaks dividendide ja aktsiate tagasiostu suurendamisest teatama juba sel kuul. Praeguse programmi maht on 130 miljardit dollarit. Seni on Apple suurendanud aktsionäridele tagastatava raha mahtu korraga 50 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles