Aasia börsidel jätkus paanikamüük

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokio elanik maaklerifirma ekraanist mööda jalutamas. Eilse languspäeva järelmina kõikusid täna kõik Aasia aktsiaindeksid hoogsalt plussi ja miinuse vahel.
Tokio elanik maaklerifirma ekraanist mööda jalutamas. Eilse languspäeva järelmina kõikusid täna kõik Aasia aktsiaindeksid hoogsalt plussi ja miinuse vahel. Foto: Shizuo Kambayashi / AP

Eilse languspäeva jätkuna on enamik Aasia börse täna paanikamüügi tulemusel miinuses. Siiski on turule ilmunud soodushinnaga aktsiaid jahtivad investorid, kelle ostud on toonud näiteks Korea ja Malaisia turu plussi.

Pärast avanemist 6,4 protsenti eilsest tasemest madalamal kosus Shanghai indeks SSEC mõnevõrra ja püsis ülalpool 3000 punkti piiri. See piir on Shanghai indeksil tähtis psühholoogiline verstapost, indeksi sulgumine sellest allpool võib analüütikute hinnangul viia veel suurema müügilaineni. Päeva lõpetas SSEC siiski 7,63-protsendises miinuses, 2965,15 punkti peal.

Hongkongi aktsiaturg pidas täna langusele paremini vastu kui Mandri-Hiina turud. Indeks Hang Seng alustas kauplemispäeva küll miinuses, kuid lõpetas päeva 0,88 protsenti plusspoolel.

Jaapani Nikkei indeks kõikus samuti hommikust alates miinuse ja plussi vahel ning päädis lõpuks neljaprotsendilises miinuses.

Samas tõusis täna protsendi jagu Korea ja 1,3 protsendi võrra Malaisia aktsiaindeks. Nulli lähedal püsivad Pakistan ja India, 2,6-protsendilises tõusus on aga Austraalia indeks AORD.

«Mitmel turul torkavad silma ostjad, sest turud paistsid viimaste päevade paanikamüükide järel ülemäära müüduna. Müüdi isegi aktsiad, millel oli Hiinaga väga vähe seost,» ütles Reutersile Yukino Yamada, Daiwa Securities vanemstrateeg.

Hiina turud on aga endiselt negatiivselt meelestatud, sest valitsuse reaktsiooni puudumist eilsele rekordilisele langusele võtavad investorid kui märki, et Peking ei kavatsegi turul toimuvasse sekkuda. «Turul valitseb paanikameeleolu ja pole näha ühtki märki valitsuse tõsisest sekkumisest,» ütles Reutersile Huatai Securitiese analüütik Zhou Lin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles