Aasia ja Euroopa võtsid USA börsirallist tuld

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplejad New Yorgi börsil.
Kauplejad New Yorgi börsil. Foto: Spencer Platt / AFP

Eile viimaste aastate suurima päevasisese tõusu teinud USA börsid ärgitasid täna tõusule ka Aasia ja Euroopa turud.

S&P 500 indeks lõpetas eilse päeva 3,9 protsendi, Dow Jonesi tööstusindeks 3,95 protsendi ja Nasdaqi koondindeks koguni 4,24 protsendi suuruse tõusuga. Aktsiaturud läksid lendu pärast New Yorgi föderaalpanga presidendi William Dudley meediale antud kommentaari, et intressimäärade tõstmine septembris tundub praegu vähem atraktiivne valik kui paar nädalat tagasi.

New Yorgi föderaalpanga presidenti peavad analüütikud 12 föderaalpanga juhist kõige mõjuvõimsamaks. Föderaalpankadest koosneva USA föderaalse rahareservi (Fed) nõukogu pidi esialgse plaani kohaselt asuma intressimäärasid tänavu septembris tasahilju tõstma.

Positiivsed meeleolud levisid Wall Streetilt üle maailma. Täna keskpäeval oli Shanghai indeks SSEC 5,4 protsenti, Hongkongi indeks Hang Seng 3,6 protsenti ja Tokio indeks Nikkei 1,1 protsenti plussis.

Ka Euroopas valitses tõusumeeleolu, peamised aktsiaindeksid olid kõik 2-3 protsendiga rohelises. Londoni indeks FTSE 100 oli keskpäevaks plussis 2,1 protsendi, Frankfurdi indeks DAX 2,8 protsendi, Pariisi indeks CAC 40 2,7 protsendi ning Amsterdami indeks 2,5 protsendiga.

Samuti algas päev positiivselt Põhjamaade ja Balti turgudel. Tallinna indeks OMXT tõusis keskpäevaks eilsega võrreldes 1,2 ja Helsingi OMXH 2,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles