Finantsinspektsioon trahvis PRFoodsi info varjamise eest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRFoodsi juht Indrek Kasela.
PRFoodsi juht Indrek Kasela. Foto: SCANPIX

Finantsinspektsioon määras väärtpaberituru seaduse alusel aktsiaseltsile PRFoods rahatrahvi 10 665 eurot siseteabe avalikustamise nõuete rikkumise eest, teatas ettevõte Tallinna börsile.

PRFoodsi teatel leidis finantsinspektsioon, et ettevõtte mullu 6. oktoobril börsile saadetud teade Baltimaade ja Venemaa jäätise ja külmutatud kaupade äritegevuse müügist sisaldas eksitavat teavet tehingu mõju aktsiaseltsi tegevusele.

Inspektsiooni hinnangul jättis ettevõte avalikustamisele kuuluva teabe osaliselt avalikustamata. Eelkõige puudutas avalikustamata teave võimalikke PRFoodsi kohustusi müüdavate tütarettevõtete ees, ja vastupidi, tütarettevõtete võimalikke kohustusi PRFoodsi ees.

PRFoods leiab tänase börsiteate kohaselt jätkuvalt, et ettevõte andis börsile arusaadaval kujul kogu info, mille avalikustamist börsi reeglistik ette näeb. Ettevõte teatas samuti, et pole väärtegu toime pannud ega nõustu inspektsiooni otsusega.

Finantsinspektsiooni otsuse kohtus vaidlustamise otsustab teate kohaselt aktsiaseltsi nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles