Apple’i aktsia suhtes pessimistlik analüütik lasti lahti

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i pood Chicagos
Apple'i pood Chicagos Foto: SCANPIX

Maailma ühe vanema panga, Hamburgis asuva investeerimispanga Berenberg Bank  analüütik Adnaan Ahmad hakkas Apple’i aktsiale ennustama kehvi aegu juba kolm aastat tagasi,  pannes väärtpaberile hinnasihiks 60 dollarit aktsia ning viis kuud hiljem andis aktsiale müügisoovituse.

Selle aasta kevadel, kui mobiiltelefone iPhone 6 müüdi kui sooje saiu, tõstis ta küll aktsai hinnasihi 85 dollarile, mitte aga aktsiasoovitust.

«Meil on tunne, et kompanii on ületeeniv, ülearmastatud ning meie arvates peaks olema peagi portfellist väljas,» kirjutas ta raportis.

Oktoobris saatis ta klientidele raporti pealkirjaga Apple: tiksuv viitsütikuga pomm, kus ta võrdles Apple’i aktsiat Nokia aktsiaga 2000. aastal (Nokia aktsia hind kerkis siis 65 euroni, praegu on see 6,5 eurot).

Ajakiri Fortune kirjutas, et Adnaan Ahmad saatis täna e-kirja, kus teatas, et lahkub Berenbergist.

Fortune’i andmetel on Apple’i aktsia madalaim hinnasiht seesamane 85 dollarit, kõrgeim aga investeerimispanga Drexel Hamilton 200 dollarit. Aktsia kaupleb täna 106 dollaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles