Kaitsmetest loobunud Hiina börsid võtsid jalad alla

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investorid Shanghai maakleribüroos aktsiahindadega ekraane põrnitsemas.
Investorid Shanghai maakleribüroos aktsiahindadega ekraane põrnitsemas. Foto: ALY SONG / REUTERS

Hiina loobus eile n-ö kaitsmetest, mis aktsiaturgudel kauplemise peatasid kui miinus liiga suureks läks. Täna hommikul järgnes uudisele nii Hiina enda kui ka teistel Aasia turgudel tõus.

Hiina teatas eile õhtul, et loobus selle nädala alguses käiku läinud kaitsmesüsteemist, mille kohaselt kauplemine peatus automaatselt 15 minutiks kui kukkumine ületas viit protsenti ning kogu päevaks kui turg seitse protsenti kukkus. Kaitsmed lülitusid sel nädalal sisse kaks korda, esmaspäeval ja neljapäeval.

Shanghai ja Shenzeni aktsiaturgude indeks CSX 300 oli täna hommikul 2,7 ning Shanghai koondindeks SSEC 2,6 protsenti plusspoolel. Positiivsus levis ka teistele Aasia turgudele, vaid Tokio Nikkei oli peamistest indeksitest hommikul veel kerges miinuses.

Turgu toetas ka Hiina keskpanga otsus seada jüaani vahetuskursi telgjooneks 6,5636 jüaani dollarist, mis on kõrgemal kui eilne sulgumistase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles