Turbulents turgudel ei lase börsimaakleritel öösiti magada

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsimaaklerid Wall Streetil on ärevil.
Börsimaaklerid Wall Streetil on ärevil. Foto: AP / Scanpix

Aasta algus on olnud maailma börsidel, eriti Hiinas ülimalt tormiline ning see ei lase USA investoritel isegi öösiti korralikult magada.

«Kui ma öösel kell neli ärkasin, et tutvuda olukorraga turgudel, ja nägin, mis Hiinas ja USA futuuridega toimub, mõtlesin endamisi et «hakkab jälle pihta»,» kirjeldas neli kümnendit Wall Streetil töötanud Howard Ward Bloombergile. «Ma olen selle jaoks juba liiga vana.»

Kuna sel nädalal on olnud Hiinas suisa kaks suurt languspäeva, mis on kaasa kiskunud ka muu maailma turud, siis otsivad Wall Streeti maaklerid iga vihjet, et olukorrast aru saada. Erinevaid Hiina näitajaid ja tegevusi jälgitakse nüüd kullipilguga.

«Aasia saba liputab praegu ilmselgelt lääne koera,» ütles Eddie Perkin, kelle sõnul on Hiina olukorra vaatamine viimane asi, mida ta enne magamaminekut teeb ja esimene asi üles tõustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles