Kaubamaja kasum kasvas pea viis korda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kaubamaja osturalli.
Tallinna Kaubamaja osturalli. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Kaubamaja teenis kolmandas kvartalis 73,2  miljonit krooni puhaskasumit, seda on mullu sama aja tulemusest pea viis korda rohkem.

Kontserni käive oli kolmandas kvartalis pea 1,6 miljardit krooni. Mullu samal ajal oli käive veidi väiksem.

Tänavu üheksa kuu kokkuvõttes oli kontserni puhaskasum 144,7 miljonit krooni. Mullu samal ajal jäädi 23 miljoni krooniga miinuspoolele. Pea kaks kolmandikku kasumist andis Selveri kett. Kontserni 4,58 miljardi kroonine käive jäi üheksa kuu kokkuvõttes eelmise aasta tulemusele 3,6 protsendiga alla.

«Oleme majanduskriisi edukalt selja taha jätnud,» tõdes Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimees Raul Puusepp. Tema sõnutsi on kontserni kogukäive vähenemine põhjustatud Läti Selverite sulgemisest.  Kuigi käive kahanes, tuli sulgemine tema sõnul kasumlikkusele kasuks.

Lisaks strateegilistele otsustele on Puusepa sõnul kasumlikkuse paranemist kindlasti mõjutanud nii suurenenud ostude arv kui ka keskmise ostukorvi kasv kontserni kauplustes – seda eelkõige Selveris.

Puusepa hinnangul kujunevad aasta viimased kuud kontsernile samuti tulemuslikuks, sest neljas kvartal on kaubanduses traditsiooniliselt tugev olnud ning teisalt võib prognoosida euro tulekust mõjutatud ostuotsuste sagenemist näiteks kestvuskaupade ja garderoobikaupade osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles