Aasia turgudel möllavad juba teist päeva karud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi aktsiaindeks Hang Seng ekraanil panga vaateaknal.
Hongkongi aktsiaindeks Hang Seng ekraanil panga vaateaknal. Foto: Vincent Yu / AP

Eile alanud aktsiate hinna kukkumisele panustajate ehk nn karude pidu Aasia turgudel jätkus hiina mandriosa börside eestvedamisel ka täna.

Shanghai koondindeks kukkus täna lõunaks 3,23 ja Shenzheni indeks koguni 4,02 protsenti. Langus oli pisut väiksem Hongkongis, kus indeks oli keskpäevaks 1,82 protsenti madalamal eilsest tasemest.

Hiina turud andsid tooni ka ülejäänud Aasiale. Indeks Nikkei oli Tokios täna keskpäeval 2,75 protsenti ja indeks PSEi Manilas 2,8 protsenti eilsest tasemest madalamal. Alla ühe protsendi langesid indeksid Lõuna-Korea, India, Singapuri ja Taiwani börsil.

Tänase langusega jõudsid Hiina aktsiaturud tagasi samasse punkti, kus oldi augustis, kui indeksid tippudest ligi 40 protsenti alla tulidm, ning pühkisid ka minema sügisel vaevaga saavutatud mõningase tõusu.

Reutersi teatel rõhuvad investoreid samad mured mis ennegi: Hiina pidurduv majandusime ja langevad naftahinnad. Samal ajal tundub siiski, et Hiina keskpank on suutnud enam-vähem stabiliseerida jüaani kursi, eemaldades sellega turult ühe faktori, mis aktsiahindu allapoole pressis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles