Tallinna Vesi kasvatas mullu käivet ja kasumit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: SCANPIX

Aktsiaseltsi Tallinna Vesi mullune käive kasvas viis protsenti 55,9 miljoni euroni ja puhaskasum 10,7 protsenti 19,9 miljoni euroni võrreldes varasema aastaga.

Ettevõtte müügitulu põhitegevusest, vee- ja reoveeteenuse müügist era- ja äriklientidele kasvas aastaga eraklientide osalt 1,1 ja äriklientide osalt 1,4 protsenti. Tallinna Vee börsiteate kohaselt tuli eraklientide müügitulu kasv peamiselt kortermajade grupist, aga äriklientide müügitulu suurenemine tööstussektorist.

Põhitegevuspiirkonna väliste alade vee-, reovee- ja sademeveeteenuste müük kasvas aastaga 5,4 protsenti.

Suurim käibe kasvu põhjus on siiski suuruenenud tulu ehitus-, projekteerimis- ja asfalteerimisteenuste müügist, mis ulatus mullu 2,72 miljoni euroni, kasvades aastaga 188,9 protsenti. Ettevõtte börsiteate kohaselt tuleneb käibe kasv eelkõige sellest, et tunamullu alustatud asfalteerimisteenuse pakkumist laiendati mullu ka ettevõtte välistele klientidele. Samuti suurenes mullu torustike ehitusega teenutud tulu, seda eelkõige tänu soodsate ilmastikutingimuste tõttu pikenenud ehitusperioodile.

Tallinna Vee brutokasum kasvas aastaga 4,6 protsenti 32,3 miljoni euroni ja puhaskasum 10,7 protsenti 19,9 miljoni euroni.

Ettevõte arvutas ka ümber võimaliku maksekohustuse seoses konkurentsiametiga peetava tariifivaidlusega. Uue hindamise kohaselt on selle bilansivälise kohustuse maksimaalseks suuruseks 42,8 miljonit eurot (2011. aastal 36 miljonit).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles