Kati Kusmin lahkus Baltikast

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Kusmin.
Kati Kusmin. Foto: SCANPIX

Rõivaste jaemüüja Baltika teatas börsile, et ettevõtte nõukogu otsustas alates tänasest kutsuda tagasi juhatuse liikme, müügi- ja turundusdirektori Kati Kusmini.

Kati Kusmin oli sellel ametikohal alates 2012. aastast.

Baltika juht Meelis Milder ütles, et tegemist on Kati ja tema ühise otsusega.

"Kolme ja poole aasta jooksul oleme koostöös viinud ellu mitmeid olulisi muudatusi (Kati juhtimisel arendas Baltika välja Andmorefashion.com rahvusvahelise e-poe, liitis üheks tervikuks erinevate turgude ja viie rõivabrändi (Ivo Nikkolo, Baltman, Mosaic, Monton ja Bastion) püsikliendiprogrammid ning arendas frantsiisimüügi, turunduse ja jaesüsteemi juhtimist) ning uue aasta alguses viidi koostöös lõpule viimane keerukas ja oluline projekt -  Vene turu korrastamine. Oleme koostöös Katiga kasutanud keerulisi aegu selleks, et oma ärimudelit paremaks muuta ja Baltika jätkab samal kursil," ütles Milder. "Kati on Eestis hinnatud tippjuht, kellele soovime edaspidiseks palju edu," lisas ta.

Kati Kusmin kinnitas Postimehele, et teda ei lastud lahti.

Tahtsin küsida, miks teid ikka lahti lasti?

Mind ei lastud lahti.

Te ütlesite küll BNS-le, et lahkumine toimus poolte kokkuleppel, aga ma küsiks siis niimoodi: kummalt poolt tuli ettepanek teie lahkumiseks?

See ei olnudki kummalt poolt ettepanek. See oli lihtsalt moment, kus mitmed olulised asjad, mis mulle kolm ja pool aastat tagasi, kui ma Baltikasse läksin, ülesandeks pandi, said tehtud. Seepärast saabus hea aeg mõelda, kuidas edasi ja niimoodi see otsus sündiski.

Mis need ülesanded olid?

Minu ülesandeks oli kogu müügipool ja multikanalite arendamine. Uus e-pood, mis ühendab kõiki brände on kenasti üle aasta toiminud, lähetused toimuvad enam kui 30 riiki. Siis sai algus pandud frantsiisimüügi suunale – alustasime Valgevenest ja täna toimuvad need müügid neljas riigis. Arvan, et see on Baltika jaoks oluline verstapost.

Tegime kõiki Balti riike ühendava püsikliendiprogrammi, kus klient ise valib, kuidas ta Baltika brändidega suhtleb. Kas ta ostab, kus ta ostab.

Terve eelmise aasta tõmbasime ennast kokku Venemaa turult  - tõmbasime jaemüüki kokku, sulgesime kahjulikke poode ja veebruaris andsime Vene turu üle uuele partnerile.

Kokkuvõttes on Balti riikide jaevõrk heas seisus.

Kas edasi töötamine siis teid enam ei huvitanud?

Baltika on Eestis ikka väga huvitav ettevõte – nii huvitava ajaloo ja suure ambitsiooniga. Eesti ei ole iseenesest disainimaa, aga visioonina viia Eesti rõivadisain rahvusvaheliseks, eks ma ikka elan Baltikale kaasa.

Ma ikkagi ei saa hästi aru: teid lahti ei lastud, elate Baltikale kaasa, aga ikkagi lahkusite sealt?

Kui teatud suured tööd, milles on kokku lepitud, on tehtud, siis on aeg teha vahekokkuvõte. See mis Baltikale mind kaasates oli oluline, lisaks oma suurele jaevõrgule keskendumisele oleks  vaja luua võimalusi rohkem, on toimima saadud.  See oli minu roll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles