Ekspress Grupp maksab 1,2 miljonit dividende

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Titanicu näitus tõi Ekspress Grupile teistest Baltimaadest kahjumi.
Titanicu näitus tõi Ekspress Grupile teistest Baltimaadest kahjumi. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Mullu 15 protsenti väiksema puhaskasumi teeninud Ekspress Grupp jättis dividendid tunamullusega samale tasemele – neli senti aktsia kohta ehk 1,2 miljonit eurot.

Mullust tulemust mõjutas Titanicu näituse Balti ringreisi ebaõnnestumine: Tallinna edu Riias korrata ei õnnestunud ning Vilniuses jäeti näitus üldse ära. Titanicu näitus tõi Ekspressi börsiteate kohaselt grupile mullu 1,1 miljoni euro suuruse kahjumi.

Ekspress Grupi käive jäi mullu pea samale tasemele mis aasta varem: 61,5 miljonit eurot. Intresside, maksude ja mahakandmiste-eelne kasum (EBITDA) ulatus 7,9 miljoni euroni, kahanedes aastaga 11 protsenti.

Ettevõtte tulemustele avaldasid samuti mõju meediaettevõtete paranenud kasumlikkus ning trükikoja Printall vähenenud käive ja kasumlikkus. Ekspressi teatel sundis Printalli hindu alandama suurenenud hinnakonkurents välisturgudel, mille põhjus on Skandinaavia trükitööstust mõjutavates Venemaa majandussanktsioonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles