Päevakommentaar: kui palju võiks LHV dividende maksta?

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Oja
Tõnis Oja Foto: Liis Treimann/PM

LHV Grupi juht Erkki Raasuke avaldas Postimehele antud intervjuus lootust, et pank võib aktsionäridele maksta dividende juba järgmisel aastal.

Panga dividendipoliitika kohaselt lubab pank maksta aktsionäridele omanikutulu 25 protsenti maksueelsest kasumist. LHV Grupi eelmise aasta maksude-eelne kasum oli 14,28 miljonit eurot.

Kuna pank sai esimese kasumi alles 2013. aastal ning veel 2014. aastal oli ettevõtte jaotamata akumuleeritud kahjum kaks miljonit eurot, siis sel aastal ei plaanita veel dividende maksa. Samal ajal kui LHV maksaks sel aastal omanikutulu, teeniksid praegused aktsionärid dividendidelt ilmselt 14 senti aktsia kohta.

Eelmisel aastal kasvas LHV grupi kasum 53 protsenti 14,79 miljoni, maksueelse kasumi kasv oli 49 protsenti 14,28 miljoni euroni. Kui spekuleerida, et ka sel aastal võiks LHV kasum kasvada 30 kuni 50 protsenti, võiks ettevõte maksta dividende 18 kuni 21 senti aktsia kohta, mis teeks aktsia emissiooni järgi selle dividenditootluseks 2,5-3 protsenti.

Aga veel kord. See kõik on spekulatsioon ning oletused kas ja kui palju LHV aktsionärid tegelikult dividende saavad, näeme umbes aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles