Atria müüb Linnamäe seafarmi Läänemaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Teet Soorm (AS Rakvere Farmid juhatuse esimees), Urmas Laht (Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu esimees ja Eesti Seakasvatajate Liidu esimees) ja Olle Horm (Atria Farmid OÜ juhataja) seakasvatajate liidu loomise järel.
Vasakult: Teet Soorm (AS Rakvere Farmid juhatuse esimees), Urmas Laht (Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu esimees ja Eesti Seakasvatajate Liidu esimees) ja Olle Horm (Atria Farmid OÜ juhataja) seakasvatajate liidu loomise järel. Foto: Joosep Martinson

Atria Eesti müüs enda Läänemaal Linnamäel asuva seafarmi seoses vajadusega praeguses majanduskeskkonnas kulusid kokku hoida.

Linnamäe farmi moderniseerimine Atria strateegia vastavalt nõuaks märkimisväärseid kulutusi tootmisvahenditesse ja varustusse. Lisaks asub farm Põhja-Eestis, mis tähendab suuri logistikakulusid, et liha Atria Lõuna-Eestis asuvasse tööstusesse transportida, vahendab BNS.

Praeguses majanduskeskkonnas on juhatuse teatel aga vaja kulusid kokku hoida. Uue omaniku kätte läheb Linnamäe farm alates reedest. Atriale tähendab see ligikaudu miljoni euro suurust käibelangust.

Müük tähendab, et ettevõttel jäävad alles farmid Viljandimaal Savikotis, Tartumaal Teedlas, Jõgevamaal Palamusel ja Põlvamaal Savernas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles