Majanduslikud turbulentsid mõjutavad Suurbritannia lennufirma aktsiaid

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennukid Londoni Heathrow lennuväljal.
British Airwaysi lennukid Londoni Heathrow lennuväljal. Foto: SCANPIX

Suurbritannia lennufirma British Airways tegevjuht Willie Walsh tõdeb, et Brexit ja Brüsseli pommid on mõjunud negatiivselt käibele, kirjutab Bloomberg. 

British Airways emafirma International Consolidated AirlinesGroup SA (IAG) sõnul on Brüsseli terrorirünnakud, vähesed lennud naftarikastele maadele ja Brexiti võimalus kõik negatiivselt mõjunud istmekohtade broneerimisele kevadhooajal. 

Londonis asuva firma IAG aktsiad on kukkunud viie protsendi võrra ja tootmismahu tõus hinnati esialgsest 5,2 protsendilt alla 4,9 protsendi peale. 

Walsh loodab, et kolmandas kvartalis nõudlus tõuseb kuna siis algab turismi tipphoaaeg ka USA ja Jaapani turul ning samuti 23. juunil tuleb selgus Suurbritannia osas.  

Lennufirma reageerib enda sõnul kiirelt, kuna see kuulub juba paratamatult nende äritegevuse juurde. Tegevusmuster peale Brüsseli juhtumit oli väga sarnane Pariisi sündmustele nende sõnul.  

Peale Euroopa fookuse on lennufirma täheldanud ka vähest nõudlust naftariikidesse Aafrikas, sealhulgas Nigeeriasse ja Angolasse. Sama kehtib ka Ladina-Ameerika kohta, kus Brasiilia presidendi kohtumenetlus ja skandaalid on mõjutanud piirkonna majandust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles