Ekspress Grupi juht võib rõõmustada – tema optsiooniprogrammiks vajalikud aktsiad saadi kätte

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Kobin.
Gunnar Kobin. Foto: SCANPIX

Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin võib rõõmustada – meediagrupi oma aktsiate tagasiostu programm, mis oli ette nähtud tema optsiooniprogrammi täitmiseks vajalike aktsiate omandamiseks, sai täidetud.

Ekspress Grupi aktsionäride erakorraline üldkoosolek võttis 2013. aasta 11. novembril vastu otsuse, mille kohaselt oli meediagrupi juhatuse esimehel Gunnar Kobinil omandada tasuta kuni 700 000 Ekspress Grupi aktsiaoptsiooni. Optsioonideks minevad aktsiad plaanis Ekspress Grupp oma aktsiate tagasiostmise teel alates erakorralise üldkoosoleku otsuse avalikustamisest kuni 2016. aasta lõpuni.

Paraku ei suutnud Ekspress Grupil väga väikese likviidsuse tõttu piisavas koguses meediagrupi aktsiaid soetada. Oma aktsiate tagasiostu programmiga alustati 2014. aasta aprillis. Selle aasta aprilli lõpuks suudeti tagasi osta  alla 200 000 aktsia, mis moodustas umbes kolmandiku soovitud kogusest.

Seepärast soovis meediagrupp osta börsiväliselt kuni 500 000 oma aktsiat  ajavahemikul 2. kuni 6. maini hinnaga 1,3 eurot väärtpaber.

Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et programmi käigus soovist aktsiaid meediagrupile müüa 34 investorit kokku 829 167 väärtpaberit. 23 investorilt, kes soovisid igaüks müüa kuni 1000 aktsiat, ostetakse kõik nende poolt müügiks pakutud aktsiad. 1000 aktsiat ostetakse ka ülejäänud investoritelt ning seda ületavat pakkumise osa korrutatakse koefitsiendiga 0,5952, mille tulemusena saadakse investorilt lisaks 1000 aktsiale ostetav aktsiate arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles