Pant saab Tallinkist dividendidena 6,5 miljonit eurot (1)

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Pant.
Enn Pant. Foto: SANDER ILVEST/

Tallinki suuromanik ning nõukogu esimees Enn Pant saab Tallinkist dividendidena 6,5 miljonit eurot, Kalev Järvelill ning perekond Hanschmidt veidi alla kuue miljoni euro.

Enn Pandile kuulub Infortari kaudu kaudselt 63,9 miljonit Tallinki aktsiat, talle kuuluva osaühingu Mersok kaudu 4,7 ning eraisikuna 3,95 miljonit Tallinki aktsiat.

Tallinki suuruselt teisel aktsionäril kuulub Infortari kaudu kaudselt samuti 63,9 miljonit ning eraisikuna ning talle kuuluva osaühingu kaudu 1,4 miljonit aktsiat.

Ain Hanschmidtile ning tema perekonnale kuulub otse ja kaudselt kokku 6,4 miljonit Tallinki aktsiat.

Samas pole päris kindel, kas suuromanikud Infortari kaudu omavate aktsiatest saadavaid dividendid täielikult välja võtavad. Ain Hanschmidt on vihjanud, et laevafirmast saadud omanikutulu võidakse kasutada uuteks investeeringuteks.

Tallinki võlakirjainvestorid andsid täna toimunud koosolekul loa maksta ühekordselt dividendidena välja kogu kasumi. Seega võib Tallink, juhul kui otsuse kinnitab heaks ka aktsionäride üldkoosolek, maksta aktsionäridele dividende rekordilised üheksa senti aktsia kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles