LHV insaiderid müüsid enne IPO algust aktsiaid alla märkimishinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV sularahaautomaat
LHV sularahaautomaat Foto: LHV pank

LHV Groupi töötajatest aktsiaomanikud müüsid enne finantskontserni aktsiate avaliku esmapakkumise (IPO) algust märkimisväärselt alla märkimishinna firma väärtpabereid.

Esimene tehing leidis aset 4. aprillil, kui LHV äripanganduse osakonna juhi Arko Kurtmanni investeerimisfirma Corby Capital müüs kokku 6231 aktsiat hinnaga 3,21 eurot väärtpaberi kohta, tehingu maht oli seega 20 000 eurot, vahendab BNS.

Veidi hiljem ehk 21. aprillil müüs LHV tarkvaraarenduse üksuse juht Britt Jaaska eraisikuna 2100 firma aktsiat hinnaga 3,950 eurot väärtpaberi kohta. Selle tehingu rahaline maht oli seega 8295 eurot.

Samuti 21. aprillil müüs LHV töötaja Janek Gustavson endale kui eraisikule kuuluvad 5000 LHV aktsiat hinnaga 4 eurot väärtpaberi kohta enda täisosalusega firmale OÜ Skonto. Jaaska ja Kurtmanni tehingute vastaspooled ei ole teada.

«Kõik mainitud tehingud on tehtud väljaspool keeluperioodi. Tehingute tegemisest on LHV Groupi teavitatud ning tehingud on korrektselt raporteeritud finantsinspektsioonile. Kõigi kolme tehingu taustaks oli isikute oma investeeringute korrastamine enne, kui LHV aktsia muutub börsil kaubeldavaks,» ütles LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum BNS-ile.

1. mai hommikust kuni esmaspäevani kestab AS-i LHV Group aktsiate avalikul esmapakkumine märkimishinnaga 6,95 eurot aktsia kohta. Oodatava emissiooni kogumaht on kuni 13,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles