LHV aktsia esimene kauplemispäev lõppes väikese tõusuga

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV, Tallinn, 23.05.2016
Tallinna börsil alustati kauplemist LHV aktsiatega.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
LHV, Tallinn, 23.05.2016 Tallinna börsil alustati kauplemist LHV aktsiatega. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ehkki kauplemine LHV aktsiatega oli üsna aktiivne ja kauplemispäeva alguses ka hinnatõus päris korralik, kerkis päeva lõpuks väärtpaberi hind vaid üks protsent.

LHV Grupi aktsia esimese kauplemispäeva sulgemishinnaks kujunes 7,02 eurot, mis on seitse senti ehk üks protsenti väärtpaberi märkimishinnast kõrgem.

Alates 1999. aasta veebruarist on Tallinna börsile tulnud 10 ettevõtet ning esimene kauplemispäev on olnud kehvem vaid kolmel. Tallinki aktsia kallines esimesel kauplemispäeval 0,7 protsenti; Premia Foodsi (nüüd PR Foods) aktsia hind jäi esimesel kauplemispäeval muutumatuks; ning kinnisvarafirma Arco Vara aktsia hind langes 2,4 protsenti.

Kõige võimsama börsidebüüdi börsiajaloo viimase 16 aasta jooksul tegi Eesti Telekomi aktsia, mis kallines päevaga 35,5 protsenti.

Esimesel kauplemispäeval sooritati LHV aktsiatega 406 tehingut, mis oli konkurentsitult suurim tehingute arv Tallinna börsil. Kuni kella poole kolmeni oli LHV ka suurima käibega aktsia. Siis sooritati Olympic EG aktsiatega plokktehing, kus vahetas omanikku pool miljonit väärtpaberit, mis tõstis kasiinokompanii aktsia käibeks 1,5 miljonit eurot.

LHV aktsia päevakäibeks kujunes 0,9 miljonit eurot ning omanikku vahetas 125 600 väärtpaberit.

Artikli autor omab LHV aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles