Tallinki aktsiad on oksjonil oluliselt odavamad kui börsil

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs
Tallinna börs Foto: SCANPIX

Tallink Grupi aktsiad on Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja oksjonil müügis ligi 40 eurosenti odavamalt kui börsil. 

Kohtutäitur müüb avalikul elektroonilisel enampakkumisel Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja oksjonikeskkonnas 100 Tallink Grupi aktsiat, mille hind börsil on 0,997 eurot ja enampakkumisel on hinnaks 0,6 eurot.

Kohtutäitur Kadri Noor seletas madalama hinna kujunemist. Esmalt peab kohtutäitur andma võlgnikule ja sissenõudjale võimaluse määrata hind omavahelisel kokkuleppel. Kui osapooled jõuavad hinna osas kokkuleppele, siis ütlevad nad kohtutäiturile kokkulepitud hinna, mille kohtutäitur on kohustatud märkima vara arestimisakti. 

Kui aga sissenõudja ja võlgnik  ei jõua kokkuleppele, peab vara hindama kohtutäitur, kellel on kohustus hinnata vara selle harilikus väärtuses ehk turuhinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles