Eestiga seotud Twilio börsidebüüt õnnestus

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twilio tarkvaraarenduse juht Ott Kaukver.
Twilio tarkvaraarenduse juht Ott Kaukver. Foto: Twilio

Kommunikatsioonitehnoloogia vallas tegutseva ettevõtte Twilio aktsiate avalik esmaemissioon NYSE börsil oli selge kordaminek, kirjutab Wall Street Journal.

Ettevõtte aktsia kallines neljapäeval ehk esimesel kauplemispäeval lausa 92 protsenti, mis märgib USAs tänavu börsile läinud ettevõtete seas parimat esimese päeva tulemust. Reedel aktsiahind küll langes, sulgedes avamishinnast 8,7 protsenti madalamal 26,3 dollari peal. Firma börsiväärtuseks on praeguse seisuga 1,97 miljardit dollarit.

Twilio plaanis IPO käigus müüa 11,5 miljonit aktsiat hinnavahemikus 12-14 dollarit, mis oleks teinud ettevõtte turuväärtuseks 1,15 miljardit dollarit.

Investorid võivad IPOga väga rahul olla. Näiteks riskikapitalifirma Bessemer Ventures, mis oli Twiliosse aastate jooksul paigutanud kokku 70 miljonit dollarit, omab ettevõttest 25 protsenti ehk praeguse turuväärtuse juures on aktsiapaki väärtuseks ligi pool miljardit dollarit. See tähendab, et tänaseks on tehtud investeeringud end juba seitsmekordselt ära tasunud.

Seni veel kahjumis Twilio pakub ettevõtetele kommunikatsiooniplatvormi, mis võimaldab hääl- ja sõnumside ning WebRTC rakendused integreerida oma äritarkvaraga. Twilio platvormi kasutab üle 400 000 arendaja, ettevõtte klientide seas on Uber, Coca-Cola, Walmart jpt.

Ettevõtte arendusjuhiks on Skype´i taustaga eestlane Ott Kaukver. Eelmise aasta alguses avas Twilio Eestis ka arenduskeskuse, mis annab tööd umbkaudu 50 töötajale.

Rohkem kui 300 töötajaga Twilio peakorter asub San Franciscos, Tallinna arenduskeskus on Londoni kõrval teine ettevõtte keskus Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles