Hiltoni hotellimaja müük viis Olympicu aktsia hinna korralikule tõusule

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympic EG suuromanik Armin Karu Hiltoni hotellis
Olympic EG suuromanik Armin Karu Hiltoni hotellis Foto: SCANPIX

Kasiinokompanii Olympic EG aktsia alustas täna hommikul korraliku tõusuga pärast seda, kui ettevõte oli teatanud, et müüs vastavatud Hiltoni hotellikompleksi 48 miljoni euro eest varahaldusfirmale East Capital.

Olympicu sõnul oli müügitehingust saadav kasum umbes 17 miljonit eurot, ehk 11 senti aktsia kohta. 20 minutit pärast börsipäeva algust oli Olympic EG aktsia hind kerkinud kuue sendi ehk 3,17 protsendi võrra 1,95 euroni.

Sellega, et Olympic EG Hiltoni hotellihoone maha müüb, spekuleeriti turul ja ka suuromanik Armin Karu kinnitas, et sobival hetkel see maha müüakse. Tehingu toimumine vaid mõned kuud pärast hotelli valmimist oli ka loogiline, sest aktsionäride üldkoosolek võttis vastu otsuse maksta sel aastal dividende kahes jaos – 10 senti aktsia kohta 15. juulil ja viis senti 14. oktoobril. Viie sendi suurune dividendikulu (koos tulumaksuga) on 9,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles