Warren Buffett suurendas jõudsalt oma osalust Apple´is

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardärist investor Warren Buffett
Miljardärist investor Warren Buffett Foto: SCANPIX

Maailma edukaima investori Warren Buffetti varahaldusfirma Berkshire Hathaway ostis käesoleva majandusaasta teises kvartalis juurde 5,4 miljonit Apple´i aktsiat, kirjutab Apple Insider.

Buffett ostis esimest korda Apple´i aktsiaid tänavu esimeses kvartalis. USA väärtpaberituru järelevalvele esitatud raporti kohaselt oli Berkshire Hathawayl 31. märtsi seisuga 1,07 miljardi dollari väärtuses Apple’i aktsiaid ehk kokku umbkaudu 9,8 miljonit aktsiat. Teise kvartali lõpuks oli varahaldusfirma suurendanud Apple´i aktsiate arvu oma portfellis 15,2 miljonini.

Apple´i aktsia sulgemishind börsil oli eile 109,48 dollarit.

Bloombergi hinnangul üritab Buffett kasu lõigata Apple´i mitmest kehvast kvartalitulemusest, mis on viinud ettevõtte aktsia langusesse. Teises kvartalis kukkus tehnoloogiaettevõtte aktsia 12 protsenti 95,60 dollarini. Esimeses kvartalis vähenes ettevõte käive esimest korda viimase 13 aasta jooksul, seda põhilise müügiartikli nutitelefonide iPhone müügilanguse tõttu.

Bloombergi andmetel on Buffetti varanduse väärtuseks 66,5 miljardit dollarit ehk tegu on rikkuselt maailma neljanda inimesega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles