Vabandus tõstis järsult Sports Directi aktsia väärtust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sports Directi asutaja Mike Ashley ettevõtte peakontori ees, mis asub Shirebrookis Derbyshire maakonnas Suurbritannias.
Sports Directi asutaja Mike Ashley ettevõtte peakontori ees, mis asub Shirebrookis Derbyshire maakonnas Suurbritannias. Foto: Joe Giddens/PA Wire/Press Association Images

Sports Direct, mis on pikalt saanud Suurbritannia meedias hagu alla kehvade töötingimuste ja miinimumpalgast väiksema palga maksmise eest, vabandas avalikult oma töötajate ees, tõstes sellega ootamatult ka ettevõtte aktsia väärtust.

Sports Directi emafirma Sports Direct International PLC aktsiaid tabas täna hommikul 5,7-protsendiline kasv pärast seda, kui jaekett vabandas avalikult kehvade töötingimuste eest ühes oma laohoones ja lubas olukorda parandada, vahendab MarketWatch.

Kuna ka jaeketi enda poolt tellitud järelvalve leidis tõsiseid puudusi ettevõtte Shirebrookis Derbyshire maakonnas asuvas laohoones, väljendas ettevõtte juhtkond selles osas «sügavat kahetsust» ja vabandas selle eest.

Ka teatas jaekett tänases teates, et loobub töötajatele kehtestatud «kuue märgi» karistusüsteemist, mis tähendas seda, et töötajaid võis töölt eemaldada, kui nad olid rohkem kui kuus korda töökorraldusreegleid rikkunud, sh näiteks käinud rohkem kui vaja tualetis.

Samuti otsustas ettevõte sõlmida tähtajatu töölepingu osade töötajatega, kes täna töötavad nn nulltunni lepinguga, mis ei pruugi tagada korralikku töökoormust. Sports Directi juhtkond ütles, et tegeleb edasi senise personali- ja palgapoliitika ümber vaatamisega, mille eesmärgiks on töötajate töötingimusi veelgi parandada.

Vaata Sports Directi aktsia väärtuse muutust reaalajas siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles