Trumpi võit võib tõsta kulla hinda

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmündid ja -plaat.
Kuldmündid ja -plaat. Foto: SCANPIX

Kulla hind võib viimases kvartalis teha korraliku tõusu, sest vabariiklaste kandidaat Donald Trumpi võidušanss on presidendivalimistel tõusnud 40 protsendini ning investorid valmistuvad dollari kõrgemateks intressimääradeks, ennustavad Citigroupi analüütikud.

Pärast kolm aastat kestnud langust on kollane kulla hind kallinenud sel aastal juba 26 protsenti, sest negatiivsed intressimäärad on suurendanud nõudlust väärismetalli järele. Osaliselt on hinnatõusu põhjuseks ka poliitiline ebakindlus, mis seotud eelkõige Suurbritannia rahvahääletuse tulemusega Euroopa Liidust välja astuda.

Singapuris asuv investeerimisfirma DBS Group lisas, et hinda võib toetada ka mure, et USA presidendiks võib saada Donald Trump, vahendab Bloomberg.

«USA presidendivalimiste-eelsed küsitlused näitavad pingestumist, ning Citi tõstis Trumpi võidu tõenäosust,» kirjutas pank oma värskes analüüsis. «Usume, et Trumpi võit toob endaga kaasa kulla ja valuutakursside kõikumise suurenemist, mis omakorda toob kaasa ka teiste väärismetallide kauplemismahu kasvu.»

Praegu on kulla hind 1336,3 dollarit unts. Citigroup näeb selle kallinemist kolme kuu jooksul 1350 dollarini ning juhul kui Trump võidab, siis viimases kvartalis kuni 1425 dollarini unts. Tõsi, kuue kuni 12 kuu perspektiivis näeb pank kullauntsi hinnaks 1270 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles