Deutsche Banki aktsia kukkus rekordmadalale (1)

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deustche Banki peakorter Frankfurdis
Deustche Banki peakorter Frankfurdis Foto: SCANPIX

Saksamaa suurima panga, Deutsche Banki aktsia kukkus täna pärastlõunal rekordmadalalale tasemele pärast seda, kui nädalalehes Focus kirjutas nädalavahetusel, et Saksamaa valitsus ei ole nõus raskustesse sattunud pangale abi andma.

«Antud uudiste taustal müüsid inimesed lausa paaniliselt,» ütles uudisteagentuurile AFP Põhja-Saksamaa panga NordLB analüütik Michael Seufert.

Deutsche Banki aktsia kukkus täna kuus protsenti 10,73 euroni. Sel aastal on aktsia odavnenud tervelt 52 protsenti.

Mõned nädalad tagasi nõudis USA justiitsministeerium esitas Deustche Bankile seoses kinnisvarabuumi ajal müüdud hüpoteekvõlakirjadega 14 miljardi dollari (12,5 miljardi euro) suurust trahvi.  Deutsche Bank on teatanud, et ei kavatse nimetatud summat maksta ja mitte ükski analüütik ei usu, et lõppkokkuvõttes pank nii suure summa ka maksaks.

Samas kardavad investorid, et isegi kui Deutsche Bank suudab nõutavat trahvisummat vähendada, tuleb summa ikka suurem, kui 5,5 miljardit dollarit, mille pank on trahvideks kõrvale pannud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles