USA börsidel 36 aasta pikim langusperiood

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabloo New Yorgi börsil näitab Dow Jonesi tööstuskeskmist.
Tabloo New Yorgi börsil näitab Dow Jonesi tööstuskeskmist. Foto: SCANPIX

USA aktsiaindeks S&P 500 langes reedel küll napid 0,25 protsenti, kuid tegemist oli üheksanda järjestikkuse languspäevaga. Nii pikalt langesid Ühendriikide aktsiaturud viimati 1980. aasta detsembris.

Indeksi suhteliselt väike langusprotsent näitab, et investorid on ettevaatlikud, nad ei kiirusta turult lahkuma. Selle üheksa päevaga langes S&P 500 indeks kokku 3,1 protsenti. Alates 1928. aastast on tervelt 295 börsipäeva, mil indeks on kukkunud rohkem, kui möödunud üheksa päevaga kokku, kirjutab The Wall Street Journal.

Eelseisvad Ameerika Ühendriikide presidendivalimised on teinud paljud investorid närvilisteks, mille tõttu nad kas vaatavad pealt või paigutavad raha vähemriskantsetesse instrumentidesse nagu kuld või lühema lunastamistähtajaga võlakirjad.

«Turul on valimistest tingitud üleüldine ettevaatlikkus,» ütles majanduslehele varahaldusfirma Manulife Asset Management peaökonomist Megan Greene. «Minevikus rääkisime pullidest ja karudest (investorid kes panustavad turu tõusule ja langusele – toim.). Nüüd, arvan ma, on suur grupp investoreid, kes on just ebakindlad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles