USA börsid lõpetasid taas rekordtasemel

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsispetsialist Brian Fairbrother koos oma pojaga New Yorgi börsil
Börsispetsialist Brian Fairbrother koos oma pojaga New Yorgi börsil Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

USA aktsiaturgudel ei raugenud hoog ka pärast tänupühadest tingutud pausi ning kõik kolm olulisemat indeksit lõpetasid reedese kauplemispäeva uutel rekordtasemetel.

Tegemist on kolmanda järjestikkuse tõusunädalaga, sest investorid panustavad usule, et presidendiks valitud Donald Trump alandab ettevõtete maksukoormust, leevendab regulatsioone ning suurendab kulutusi infrastruktuurile.

Tänu kolmele tõusunädalale, on maailma enimjälgitav aktsiaindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkinud aasta algusega võrreldes 9,9 protsenti. Kui see tõus säilib, on lõppev aasta USA aktsiaturgudele parim alates 2013-st.

«Praeguseks pole mitte miski turgu peatanud,» ütles The Wall Street Journalile investeerimisfirma Meridian Equity Partners vanempartner Jonathan Corpina.

Alates USA presidendivalimistest on Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkinud 4,5 protsenti ning on teinud kaheksa uut rekordit. Väiksemate ettevõtete aktsiate hinnaliikumist peegeldav Russell 2000 indeks on alates 14. novembrist lõpetanud uuel rekordtasemel kõikidel kauplemispäevadel.

«Üllatav ei ole mitte see, et pärast valimisi me rallisime nii kõrgele, vaid kiirus, millega me seda tegime,» ütles ühe USA suurema panga, Wells Fargo aktsiaturgude vanemstrateeg Scot Wren.

Tuleb siiski märkida, et eile oli New Yorgi börsil madalaima kauplemisaktiivsusega päev alates eelmise aasta jõululaupäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles