Starbucksi juht astub tagasi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucksi tegevjuht Howard Schultz.
Starbucksi tegevjuht Howard Schultz. Foto: © David Ryder / Reuters/REUTERS/Scanpix

Starbucksi tegevjuht ja kohviketi sisuline looja Howard Schultz astub tegevjuhi kohalt tagasi, et keskenduda uutele kõrgema hinnaklassi kohvikutele. Tema asemele asub pikaajaline tehnoloogiajuht Kevin Johnson.

Schultz asub aktiivse nõukogu esimehena tööle järgmise aasta aprillist ning keskendub ultra-premium kohvikuketile Reserves ning avalikele rösti ja degusteerimiskohtadele kogu maailmas. Lisaks keskendub ta ka nn. sotsiaalse mõju programmile, mis hõlmab muuhulgas töötajate saatmisele ülikoolidesse ja veteranide taasvärbamisele.

Starbucks signaliseeris muutustest juba juulis, kuid sellele vaatamata kukkus eile öösel, pärast konkreetse uudise teadaandmist Nasdaqi järelkauplemisel 3,3 protsenti 56,60 dollarini.

«Tema tagasiastumine tegevjuhi kohalt tõstab muretaset,» ütles Reutersile investeerimispanga Stephens analüütik Will Slabaugh, kelle sõnul on Schultz brändi süda ja hing, ettevõtte liider ja päästja.

«Praegu oleme me palju paremal positsioonil kõikidel tasemetel,» ütles Schultz kes on juba ühekorra tegevjuhi kohalt taandunud ja tagasi tulnud kui ettevõtte aktsia hind langes alla 10 dollari. Sel aastal kerkis kohvikuketi hind ajaloo kõrgeimale tasemele 62,54 dollarini.

«Ma arvan, et idee tema asendatavusest on ekslik,» ütles investeerimisfirma Smead Capital Management tegevjuht Bill Smead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles