Nafta hind langeb (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftamahutid USA, Oklahoma osariigis.
Naftamahutid USA, Oklahoma osariigis. Foto: © Nick Oxford / Reuters/REUTERS/Scanpix

Nafta hind langes täna hommikul tervelt ühe protsendi võrra, sest vaatamata naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) lubadusele toodangut vähendada, esialgu nafta pakkumine kasvab.

Brenti nafta odavnes täna hommikul umbes ühe protsendi võrra 53,95 dollarini barrel.

Venemaa teatas reedel, et nende toodang kasvas novembris 11,21 miljoni dollarini barrel päevas, mis on suurim tootmismaht peaaegu viimase 30 aasta jooksul. Moskva lubas küll vähendada tootmist 300 000 barreli võrra, aga nad teevad seda novembri tasemest, mis tähendab, et järgmise aasta keskmine toodangumaht jääb ikka kõrgemaks kui 2016. aasta mahud tervikuna, mil globaalne naftapakkumine oli tipus.

Lisaks on oodata potentsiaalset toodangu kasvu oodata USAs, sest seal on uute naftapuuraukude arv kasvanud seitse kuud järjest, vahendab Reuters.

Investeerimispank Goldman Sachs ennustab, et sel aastal väheneb USA toodang tervikuna 620 000 barreli võrra ööpäevas, kuid järgmisel aastal hakkab toodang jälle kasvama.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles