Trumpi valimisvõidu suur võitja on Warren Buffett

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berkshire Hathaway juht Warren Buffett rääkimas ajakirjanikega ettevõtte aktsionäride üldkoossolekul.
Berkshire Hathaway juht Warren Buffett rääkimas ajakirjanikega ettevõtte aktsionäride üldkoossolekul. Foto: RICK WILKING/REUTERS/Scanpix

Legendaarne investor Warren Buffett, kes oli USA presidendivalimiste ajal Donald Trumpi üks suuremaid kriitikuid, on valimistele järgnenud nn presidendiralli suuremaid võitjaid.

Buffetti juhitav Berkshire Hathaway aktsia tegi novembris kuue aasta suurima hinnatõusu, eile kerkis aktsia hind rekordtasemele 240 000 dollarini. Berkshire Hathawayl on lisaks A klassile ka B klassi aktsiad, mille eilne sulgumishind oli 160,21 dollarit.

Konglomeraadi turuväärtus kerkis 393 miljardi dollarini. Kui Buffett ostis 1965. aastal kunagise tekstiilitööstusettevõtte, mille ta on tänaseks muutnud laiahaardeliseks investeerimisfirmaks, oli selle väärtus 20 miljonit dollarit.

Berkshire Hathaway on tõusnud tänaseks turuväärtuselt neljandaks ettevõtteks USAs, jäädes alla Apple’ile, Google’i emafirmale Alphabet ja Microsoftile, kirjutab The Wall Street Journal.

Buffett on Berkshire Hathaway suurim aktsionär ning on nii ajakirja Forbes kui ka uudisteagentuuri Bloomberg andmetel rikkuselt kolmas inimene maailmas. Bloombergi andmetel kasvas tema vara väärtus eile 251 miljoni dollari võrra 71,9 miljardi dollarini. Aasta algusest on tema vara väärtus kasvanud 9,6 miljardi dollari võrra (15,4 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles