Deutsche Börse tegevjuhti kahtlustatakse siseringitehingus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carsten Kengeter
Carsten Kengeter Foto: SCANPIX

Saksa võimud käivitasid uurimise Deutsche Börse grupi tegevjuhi Carsten Kengeteri suhtes enne 2016. aastal tulnud teadet, et grupp kavandab ühinemist Londoni börsiga, ütles Deutsche Börse grupi esindaja kolmapäeval.

Juurdlus keskendub tehingule, mille Kengeter sooritas 2015. aasta 14. detsembris ja mille raames ostis ta Deutsche Börse grupi aktsiaid koguväärtuses 4,5 miljonit eurot, ütles grupi pressiesindaja AFP-le. Kaks kuud hiljem ehk 2016. aasta veebruaris teatasid Deutsche Börse ja Londoni börs ühinemiskavast, mille järel pöördusid nende aktsiahinnad tõusule.

«Uurijad üritavad välja selgitada, kas siin on alust kahtlustada siseringitehingut,» ütles esindaja, lisades, et Kengeter on tehingu asjus «olnud alati läbipaistev».

Kengeter on Deutsche Börse tegevjuht 2015. aasta juunist.

Deutsche Börse ütles kolmapäeval lühikeses avalduses, et Frankfurdi prokuratuur «uuris täna Deutsche Börse AG-d seoses tegevjuhi aktsiate ostuga, mis leidis aset 2015. aasta 14. detsembril». Kõnealuse tehinguga «rakendati juhatuse hüvitisprogrammi, nagu selle on heaks kiitnud Deutsche Börse AG järelevalvenõukogu», lisati teates. «See programm on võimalus juhatuse liikmetele investeerida Deutsche Börse AG aktsiatesse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles