LHV: kasum kasvab aeglasemalt dividendide maksmise tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Pank
LHV Pank Foto: Peeter Langovits

Tänavu 10-protsendilist kasumi kasvu ootava LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu sõnul on kasvuprognoosi kahanemise taga kavandatav dividendi maksmine.

Kasumi tagasihoidliku tempo taga on Toomsalu sõnul esiteks see, et LHV plaanib hakata maksma dividende. «Nagu oleme enda dividendipoliitikas lubanud, maksame 25 protsenti maksueelsest kasumist laiali, kui see ei ohusta meie kasvu,» rääkis LHV Groupi juht pressibriifingul. Dividendidega kaasneb ka tulumaksukulu 1,5 miljonit eurot.

Teine oluline aspekt, mis kasumit mõjutab, on arvestatav laenude allahindlus. Selleks on grupp tänavu arvestanud 4,2 miljonit eurot, mida on 182 protsenti enam kui 2016. aastal. See on aga prognoos ning ilmselt tegelikku tulemust mõjutabki kõige rohkem see rida ja provisjonide tegelik kujunemine, ütles Toomsalu.

AS LHV Group plaanib finantsplaani alusel käesoleval aastal kasumi 10-protsendilist kasvu, mis teeks ettevõtte tuleva aasta kasumiks 21,8 miljonit eurot; möödunud aastal kasvas LHV Groupi kasum 34,7 protsenti 19,8 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles