Baltika käive vähenes mullu 47 miljonile eurole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika Grupi tehas
Baltika Grupi tehas Foto: Liis Treimann

Baltika 2016. aasta müügitulu kokku oli ligi 47 miljonit eurot, mis on 4 protsenti vähem kui 2015. aastal.

Aasta kokkuvõttes lõpetas ettevõte 177 000 euro suuruse puhaskasumiga. Eelmise aasta puhaskahjum oli 6,4 miljonit eurot ja võrreldav tulemus jätkuvatest tegevusvaldkondadest oli kahjum 844 000 eurot, teatas Baltika börsile.

Neljandas kvartalis vähenes müügitulu 6 protsenti 12,7 miljonile eurole ja ettevõte teenis 620 000 eurot puhaskasumit.

«Tulemuste parandamise üheks põhjuseks on otsus lõpetada ise opereerimine kõrge riskiga kahjumlikel Ukraina ja Venemaa turgudel ning brändikaupluste frantsiisipartnerile üle andmine. Viimane on võimaldanud kasvatada frantsiisisuuna müüke minimeerides riske ning säilitades neil keerulistel turgudel Baltika brändide kohalolu,v märkis Baltika börsiteates.

Samuti on tulemuslikkuse kasvule kaasa aidanud ettevõtte hinnangul brutomarginaali tõhusam juhtimine ning ka turustus- ja halduskulude vähendamine. Aasta brutokasum oli 23,5 miljonit eurot ehk 421 000 eurot suurem võrreldes eelmise aastaga ning turustus- ja üldhalduskulud on vähenenud ligi 800 000 eurot.

2017. aastal jätkab Baltika valitud suuna ja strateegiaga. Baltika koduturgudel Eestis, Lätis ja Leedus on eesmärk hoida ja tugevdada oma senist positsiooni ning jätkuvalt on eesmärk kasvada Baltikumist väljaspool läbi hulgi- ja frantsiisi müügikanalite arendamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles