Harju Elekter otsustas 26 miljonit vastu võtta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elekter otsustas müüa Eestis praktiliselt tegevuse lõpetanud PKC aktsiad.
Harju Elekter otsustas müüa Eestis praktiliselt tegevuse lõpetanud PKC aktsiad. Foto: Mihkel Maripuu

ASi Harju Elekter nõukogu otsustas oma tänasel koosolekul aktsepteerida Motherson Sumi Systems Limited pakkumise PKC Group Oyj kõigi aktsiate ülevõtmiseks. Sellega võib ettevõtte arve juba kuu lõpuks 25,8 miljoni euro võrra suureneda.

ASi Harju Elekter nõukogu otsustas oma tänasel koosolekul aktsepteerida Motherson Sumi Systems Limited pakkumise PKC Group Oyj kõigi aktsiate ülevõtmiseks hinnaga 23,55 eurot aktsia kohta, ütles ettevõte börsiteates.

Motherson Sumi Systems Limited ja PKC Group Oyj sõlmisid selle aasta 19. jaanuaril ühinemislepingu, mille kohaselt ühendatakse Motherson Sumi Systems Limited ja PKC Group Oyj juhtmeköidiste äritegevused. Ülevõtmispakkumise kestvusperiood on 6. veebruar kuni 21. märts.

ASile Harju Elekter kuulub 1 094 641 PKC Group Oyj aktsiat. Kui ülevõtmispakkumine realiseerub, tähendab see ASile Harju Elekter 25,8 miljoni euro laekumist juba 29. märtsiks.

Harju Elekter on kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete tootja Baltimaades, mida tuntakse hästi Skandinaavia riikides. Harju Elekter Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Grupp tegutses pikka aega ka Eestis, kuid mullu teatati, et käesoleva aasta märtsiks suletakse Eestis tootmine ja koondatakse aasta jooksul kokku 613 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles