Teslast sai USA kõige väärtuslikum autotootja

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla esinduspood New Yorgis.
Tesla esinduspood New Yorgis. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Elektriautode tootja Tesla aktsia kerkis eilse kauplemispäeva alguses 3,7 protsenti 313,73 dollarini, mis tegi ettevõttest turuväärtuse järgi kõige suurema Ameerika Ühendriikide autotootja.

Tesla väärtus oli sellel hetkel 51,17 miljardit dollarit võrrelduna General Motorsi (GM) 50,93 miljardiga, kirjutab The Wall Street Journal. Tõsi, kauplemispäeva lõpuks taandus Tesla aktsia hinnatõus 3,26 protsendile ja turuväärtus 50,95 miljardi dollarini ning General Motorsil väärtus kerkis 51,18 miljardi dollarini, mis tähendab, et päeva lõpuks jäi GM siiski liidrikohale.

Väärtuselt kolmandal on 44,8 miljardi dollariga Ford Motor.

Turuosa järgi on General Motors siiski võrreldes Teslaga hiiglane. GM turuosa Ameerika Ühendriikide turul oli eelmisel aastal 17,3 protsenti, Teslal vaid 0,2 protsenti konkureerides Ferrari ja Maseratiga.

«Seda ettevõtet kattes on tore, et kõik võib juhtuda,» ütles majanduslehele investeerimisportaali Investing.com analüütik Chaim Siegel. Tesla aktsia hind tõuseb vaatamata asjaolule, et ettevõte on kahjumis ning suurtes võlgades. «Potentsiaal on hiiglaslik, lootused on ülisuured,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles