Osa Baltika aktsionäre saab omamoodi omanikutulu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika esimene kauplus Novi SadisSerbias
Baltika esimene kauplus Novi SadisSerbias Foto: Baltika

Kolm aastat tagasi emiteeris moerõivaste tootja Baltika 600 vahetusvõlakirja hinnaga 5000 eurot tükk, mis tegi emissiooni mahuks kolm miljonit eurot. Kuna emiteeritud võlakirju oli vähem kui toona Baltika aktsionäre (neid oli 2014. aasta 1. aprillil 1900), oli selge, et võlakirjaomanikena eelistati suuraktsionäre. Emiteeritud 600 võlakirjast 510, mille väärtus oli 2,55 miljonit eurot, läkski asjaga seotud osalistele.

Tänavu 29. juulil oleks Baltika pidanud soovijate võlakirjad aktsiateks ümber vahetama või väärtpaberid koos intressidega lunastama. Võlakirjaomanikud pidanuksid saama oma väärtpaberid aktsiateks muuta 50 sendi eest. Kuna Baltika aktsia hind on tunduvalt madalam (eilne sulgemishind oli 0,30 eurot), ei olnud võlakirjaomanikel mingit huvi oma väärtpabereid selle hinnaga aktsiateks konverteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles