Algas «Kapitalistide Woodstock»

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekul on müügil muuhulgas Warren Buffetti kujulised nukud
Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekul on müügil muuhulgas Warren Buffetti kujulised nukud Foto: RICK WILKING/REUTERS/Scanpix

Täna hommikul kell seitse kohaliku aja järgi avas uksed Omaha konverentsikeskus, kus algas legendaarse investori Warren Buffetti juhitava investeerimisettevõtte Berkshire Hathaway aktsionäride koosolek.

Koosolek, mida on nimetatud ka Kapitalistide Woodstockiks (Woodstockis toimus 1969. aastal legendaarne rock-festival, kus osales üle 400 000 pealtvaataja) on väga eriline selle poolest, et tegemist ei ole lihtsalt koosolekuga, kus hääletatakse tavapäraste päevakorrapunktide nagu aastaruande kinnitamise, nõukogu koosseisu ja muu taolise üle. Lisaks tundidepikkusele küsimuste voorule, kus 86 aastane Buffett ja tema partner, 93 aastane Charlie Munger vastavad aktsionäride küsimustele, on tegemist sisuliselt ka Berkshire Hathaway investeerimisportfelli kuuluvate ettevõtete laadaga.

Berkshire Hathaway aktsionäride üldkoosolekut, mis toimub reeglina mai esimesel laupäeval jälgivad tähelepanelikult mitte ainult ettevõtte aktsionärid, vaid investorid, analüütikud ja finantsajakirjanikud kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles