Paljudele eestlastele jääb tõeliselt tulus kauplemine rahapuudusel käeulatusest välja (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplemine New Yorgi börsil.
Kauplemine New Yorgi börsil. Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Alexander Elder, kes teeb suure osa tööst 2,5-kilomeetrise tunnikiirusega jooksuratta peal istudes, jagas möödunud nädalal nippe, kuidas turgudelt kasumit koju tuua.

Halvad uudised kõigepealt: tuleb tunnistada, et paljudele eestlastele jääb tõeliselt tulus kauplemine – olgu siis päevakauplemine või swing-trading – rahapuudusel käeulatusest välja. Eesti juurtega USA börsikaupleja Alexander Elder möönis, et näiteks viiest tuhandest eurot jääb siiski edukaks kauplemiseks väheseks ning ta tõi näite tuttavast üliedukast kauplejast, kes suutis 50 000 kontoga küll kauplemisest elatuda, kuid «pidi elama nagu munk», kirjutab Äripäev.

See aga ei tähenda Alexander Elderi sõnul sugugi, et asja vastu huvi tundev inimene peaks kauplemisest hoiduma, kuid kindlasti ei tohiks eesmärk olla raha tegemine, vaid «hea kauplemisajaloo loomine» – sest toosama mungana elav sõber pääses just tänu headele pikaajalistele kauplemistulemustele tööle rahahaldusettevõtte juurde, kus talle anti hallata mitmemiljoniline portfell ja see omakorda võimaldab tal halval aastal teenida mitmemiljonilist tulu. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles