Tehnoloogiahiidude omanikud kaotasid veel 8,6 miljardit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni asutaja ja suuromanik Jeff Bezos
Amazoni asutaja ja suuromanik Jeff Bezos Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

Reedese aktsiaturgude languse järel kahanes maailma rikkaimate inimeste edetabelisse kuuluvate tehnoloogiaettevõtete omanike vara väärtus 8,6 miljardit dollarit. Alles mai keskel kaotasid nad 35 miljardit dollarit.

Kuigi Bezos oli veel mai alguses kindel pretendent maailma rikkaimate inimeste edetabeli esikohale - jäädes seal alla vaid Bill Gates'ile -, kindlustas reedene tehnoloogiaettevõtete väärtuse langus tema kolmandat kohta selles edetabelis, vahendab Bloomberg. 

Koha võrra langes Amazoni asutaja ja suuromanik Bloombergi Miljonäride Indeksis juba mai keskpaigas, kui maailma rikkaimad inimesed kaotasid oma vara väärtusest kokku 35 miljardit dollarit. Kuna reedel kahanes Amazoni turuväärtus kolme protsendi, vähendas see ettevõtte asutaja vara väärtust 2,6 miljardi dollari võrra, see on nüüd 83,9 miljardit dollarit.    

Facebooki kaasasutaja Mark Zuckerberg ja Google'i emafirma Alphabeti omanikud Larry Page ning Sergei Brin kaotasid kokku 4,6 miljardit dollarit. Zuckerbergi vara väärtus on nüüd 64 miljardit dollarit, Page'il ja Brinil 48 miljardi dollari kanti.

Maailma esirikkaste edetabelit juhib jätkuvalt Bill Gates, talle järgneb Hispaania jaekaubanduse magnaat Amancio Ortega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles