Tallinki suuromanik müüs vahetult enne pommuudist hulga aktsiaid ära (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Järvelill Tallinki aktsionäride üldkoosolekul.
Kalev Järvelill Tallinki aktsionäride üldkoosolekul. Foto: Liis Treimann

Tallinki üks omanikke Kalev Järvelill müüs vahetult enne Tallinki rallit oma osaühingus Pärdiklill asuva aktsiapaki maha, finantsinspektsiooni sellest korrektselt teavitamata.

Aktsiaraamatuid võrreldes selgub, et kui veel 4. juulil oli Kalev Järvelillele kuuluval osaühingul Pärdiklill 1 420 829 aktsiat, siis nädal aega hiljem on ta kogu aktsiapaki maha müünud, kirjutab Äripäev. Suurimaks ostjaks oli Nordea Bank AB Finland (Branch-Non-Treaty-Clients), kes omandas samal perioodil 1 763 159 aktiat. Et aktsia hind jäi neil päevil (4-10. juuli) vahemikku 0,93-0,96 eurot, siis teenis Järvelill aktsiamüügiga vähemalt 1,32 miljonit eurot. 

Finantsinspektsiooni leheküljel märge vastava tehingu kohta puudub. Finantsinspektsioonist vastati, et paraku polnud neile tehingust korrektselt teatatud ja seetõttu puudub see tehingute registris. Küll on nad sellest teadlikud ning märge Järvelille suure aktsiamüügi kohta jõuab ka süsteemi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kalev Järvelill on üks Tallinki suuromaniku Infortari omanikke. Tallink teatas kolmapäeval, et hakkab otsima uut tuumikinvestorit. See teade kergitas neljapäeval Tallinki aktsiat Tallinna börsil rohkem kui kaheksa protsenti.

Finantsinspektsioon ütles Postimehele, et on nimetatud tehingust teadlik ja toimub tehingu detailide täpsem selgitamine.

«Kui tuvastatakse asjaolusid, mis viitavad võimalikule reeglite rikkumisele, siis vajadusel algatatakse ka uurimine,» selgitas finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuht Lii Müürisepp. «Hetkel ei ole meil asja kohta kahjuks täpsemaid kommentaare anda,» lisas ta.

Kui varem oli emitentidega seotud isikutel ehk nn insaideritel sooritada väärtpaberite ostu või müüki alates nädalast enne kvartali lõppu kuni majandustulemuste avaldamiseni, siis eelmisest aastast kehtima hakanud üle-eeuroopalise turukuritarvituse määruse kohaselt ei tohi tehinguid sooritada 30 kalendripäeva pikkusel keeluajal, mis eelneb vahearuande või aastaaruande avalikustamisele.

Tallink avaldab teise kvartali majandustulemused 10. augustil. Äripäeva andmetel jäi Järvelille aktsiamüük ilmselt vahemikku 4. kuni 10. juuli.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles