Tallinna börs ei saa kuidagi jalgu alla

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärast marulist selle aasta esimese nädala tõusu ei suuda Tallinna börs mitte kuidagi jalgu alla saada, kirjutab analüütik Tõnis Oja Investmentori blogis.


Börsiindeks OMXT langes nädalaga 1,25 protsenti 717,29 punktini, mis on indeksi neljas järjestikune langusnädal. Kokku on meie börsil sel aastal olnud 10 langusnädalat, tõusunädalaid on olnud viis.

Aasta algusest on OMXT kerkinud vaid 2,75 protsenti, ehk vajumine eelmisesse aastasse ei pruugi olla mägede taga. Eelmisel nädalal oli praktiliselt ainsaks tõusjaks 3,43 protsendiga Olympic EG.

Kasiinokompanii teeb 5. mail kokku kutsutavale aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku vähendada aktsia nimiväärtust 0,60 eurole ning seejärel veel 0,54 eurole, makstes aktsionäridele tagasi kokku 0,10 eurot (1,56 krooni aktsia kohta).

Olympic EG-l on varasematest aastatest (2008. ja 2009. a.) kogunenud akumuleeritud kahjumit 33,7 miljonit eurot (üle poole miljardi krooni), mistõttu dividende välja maksta ei saa.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles