Forbes: Gazprom on kasumilt maailma kolmas börsifirma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi peahoone Moskvas
Gazpromi peahoone Moskvas Foto: AFP / Scanpix

Venemaa gaasimonopol Gazprom saavutas ajakirja Forbes koostatava maailma suurema kasumiga börsiettevõtete edetabelis kolmanda koha.

Üldises edetabelis, kus lisaks kasumile arvestatakse ka käivet, varade mahtu ning turukapitalisatsiooni, kerkis Gazprom mullusega võrreldes koha võrra 15.-ndaks, vahendab lenta.ru.

Forbesi hinnangul oli Gazpromi eelmise aasta kasum 25,72 miljardit dollarit.

Edetabeli esimese koha hõivas 36,65 miljardi dollarilise kasumiga toidutööstuse kontsern Nestle ning teise koha 30,46 miljardi dollariga nafta- ja gaasifirma ExxonMobil.

Turukapitalisatsiooni edetabelis tuli 407,2 miljardi dollariga esikohale ExxonMobil, kellele järgnesid 324,3 miljardi dollariga Apple ja 320,8 miljardi dollariga Hiina naftafirma PetroChina.

Forbesi edetabeli üldiseks võitjaks tuli teist aastat järjest USA pank JPMorgan Chase, kes aga eraldiseisvates edetabelites ei tõusnud isegi esikümnesse.

Üldise edetabeli teisele kohale maandus Briti pank HSBC ja kolmandaks tuli nimekirja varasem liider, USA konglomeraat General Electric.

Enim on edetabelis USA ettevõtteid- 2000 firma seas oli neid 536. Jaapani firmasid on edetabelis 260. Esiviisikusse jõudsid veel Hiina (121 ettevõtet), Kanada (67) ja Lõuna-Korea 61 ettevõttega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles