Investoritele uus Apple Watch meeldis, iPhone X aga üllatusi ei pakkunud

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Watch Series 3.
Apple Watch Series 3. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Eile Apple’i uues peakorteris toimunud esitluse ajal oli huvitav jälgida, mida tegi aktsia hind. Väärtpaberi hinnaliikumise põhjal võib järeldada, et nutikell Apple Watch ja mobiiltelefon iPhone 8 investoritele meeldisid, aga iPhone X eriti mitte.

Õigemini, iPhone’i esitlusel ei olnud ühtegi üllatust – kõik oli varem tänu lekkimistele teada ja need uuendused aktsia hinnas juba sees.

Analüüsifirma Constellation Research peaanalüütik Holger Mueller ütles The Wall Street Journalile, et Apple ei suutnud iPhone'i 10. aastapäeva tähistada uue revolutsioonilise telefoniga.

«Kogu innovatsioon on tehtud konkurentide, eriti Samsungi poolt,» ütles Mueller.

Ainus üllatus oli nutikella Apple Watchi võimalus helistada ning see investoritele meeldis, sest uue kellaga on võimalik helistada. The Wall Street Journal kirjutab, et kell, mis seni on väga jäigalt seotud telefoniga, muutub autonoomsemaks.

Esitluse esimesel poolel oligi Apple’i aktsia hind umbes protsendi võrra plussis. Esitluse lõpupoole, kui esitlema hakati iPhone X-i, liikus aktsia hind miinusesse. Kauplemispäeva lõpuks langes aktsia hind 0,4 protsenti 160,82 dollarini.

 USA börsid on veel suletud, aga eelkauplemisel on Apple’i aktsia 0,6 protsendiga miinuses. Euroopas on Apple'i aktsia hind 0,9 protsendiga miinuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles