Amazoni juht Jeff Bezose vara kasvas täna öösel 6,6 miljardi dollari võrra

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni asutaja ja juht Jeff Bezos.
Amazoni asutaja ja juht Jeff Bezos. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Maailma suurima internetikaubamaja Amazon asutaja ja juhi Jeff Bezose vara väärtus kasvas öösel 6,6 miljardi dollari võrra pärast seda, kui ettevõtte kolmanda kvartali majandustulemused ületasid analüütikute ootusi.

Amazoni aktsia hind hüppas Nasdaqi järelkauplemisel 8,5 protsenti 1055,01 dollarini.

Bloomberg arvutab maailma 500 rikkaima inimese vara väärtust igapäevaselt. Eile, börside sulgemisemise ajal oli Microsofti kaasasutaja Bill Gatesi, kes on momendil maailma rikkaim inimene, vara väärtus 87,9 miljardit dollarit, mis on 4,5 miljardit rohkem kui Bezos’l.

Gates on maailma rikkaim inimene olnud alates 2013. aastast ehkki selle aasta 27. juulil oli Bezos korraks temast rikkam.

Bezos’ vara väärtus on sel aastal kasvanud 18,1 miljardi dollari võrra ehk 28 protsenti. Bill Gatesi vara väärtus on kosunud 5,56 miljardi dollari võrra ehk 6,7 protsenti ja seda vaatamata asjaolule, et annetas augustis 4,6 miljardi dollari väärtuses Microsofti aktsiat Bill & Melinda Gatesi heategevusfondile. Alates 1996. aastast on Gates ära andnud peaaegu 700 miljonit Microsofti aktsiat ja 2,9 miljardit dollarit raha ja muid varasid.

Kui ta poleks annetanud, oleks tema vara väärtus 150 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Ka Microsofti eelmise kvartali majandustulemused olid head ning Microsofti aktsia hind kerkis järelkauplemisel 4,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles