Väikeinvestorite nimel Telia vastu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI 10NOV17.
Kawe Kapitali partener Kristjan Hänni.
Foto: Tairo Lutter/POSTIMEES
TALLINN, EESTI 10NOV17. Kawe Kapitali partener Kristjan Hänni. Foto: Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna jätkub Tallinnas kohtuvaidlus Eesti Telekomi endiste väikeaktsionäride esindajate ja Skandinaaviamaade suurima telekomioperaatori Telia vahel. Vaidlus käib sunniga üle võetud aktsiate täiendava hüvitamise üle. Ehkki Harju maakohus määras aktsionäridele lisahüvitiseks 0,64 eurot (10 Eesti krooni) aktsia kohta ja kohtuotsus jõustus eelmise aasta novembris, vaieldakse edasi viivise suuruse ning väikeaktsionäride esindajate tasu üle.

Kohtuvaidlus algas seitse aastat tagasi, aga selle eellugu ulatub veel kaugemasse aega.

Pärast taasiseseisvumist sai Eesti Telekomist üks suuremaid ja keerulisemaid, aga nagu hiljem selgus, ka üks edukamaid erastamisprotseduure Eestis. 1997. aastal sai riigiettevõttest aktsiaselts Eesti Telekom ning valitsus võttis vastu otsuse müüa kuni 49 protsenti aktsiatest enampakkumise teel. Pakkumise tulemusena läks vähemusosalus Soome-Rootsi telekomioperaatorile TeliaSonera, kellest tänaseks on saanud Telia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles