Stockmanni aktsia suures languses, turuväärtus juba väiksem kui Tallinna Kaubamajal

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni kaubamaja Helsingis
Stockmanni kaubamaja Helsingis Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Stockmanni aktsia hind kukkus eile üle nelja protsendi tasemetele, millega kaubeldi üheksakümnendate alguses suure majanduskriisi (lama) ajal.

Stockmannil turuväärtus on langenud 307 miljonit euroni. Tallinna Kaubamaja turuväärtus Tallinna börsil on 373,5 miljonit eurot.

Stockmanni aktsionär Kim Lindström on tõstatanud küsimuse, kas ettevõtte nõukogu liige Kaj-Gustaf Bergh ja nõukogu esimees Jukka Hienonen võivad ikka jätkata nõukogu liikmetena pärast seda, kui nad on oma aktsiad ära müünud, kirjutab Kauppalehti.

«Insaiderite aktsiamüügid on turgude jaoks signaal, mis viib nokauti,» ütles Lindström Põhjamaade juhtivale majanduslehele. «Kui ettevõte on nii suures jamas, siis nõukogu vajab inimesi, kes on valmis tegema kõik, et saavutada tulemuste paranemist. Seal aga ei ole inimesi, kes meile lootust annavad,» lisas ta.

Bergh müüs eelmisel esmaspäeval kõik oma Stockmanni aktsiad, Hienonen pooled talle kuulunud aktsiad augustis.

Helsingi börsil kaubeldakse kahe klassi Stockmanni aktsiatega. Kaubeldavam, B-klassi aktsia kukkus eile päeva jooksul kuus protsenti 4,18 eurole. Aasta algusest on aktsia kukkunud 40 protsenti.

Varem on olnud Stockmanni aktsia nii madalal 1990. aastal, mil väärtpaberi hind oli 3,88 eurot, kirjutab Arvopaperi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles