Investor Mari: osa kasumist läinud (1)

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari
Investor Mari Foto: .

Viimase kuuga olen väikese osa seni teenitud kasumist kaotanud, aga hullu pole veel midagi.

Isegi algaja investeerija teab, et pidevalt sinu raha ei kasva, vahepeal paratamatult osa investeeringust kaob. Nii on ka minu portfell ca saja euro võrra kõhnemaks jäänud, aga paanikaks veel põhjust pole.

Kui novembri alguses raporteerisin rõõmsalt senise kasumi tõusmisest üle 1000 euro, siis tänase seisuga on sellest alles 955 eurot. Järjekindlalt tüürib allapoole Tallinna Vesi, mis on mulle juba üle saja euro kahjumit toonud. Lähiajal on oodata Riigikohtu otsust pikalt veninud ja aktsia hinda kukutanud tariifivaidluses, milles kaks eelmist kohtuastet on langetanud ettevõtte jaoks kehva otsuse.

Tallinna Vee olen ma enda jaoks juba tunnistanud ebaõnnestunud investeeringuks. Uskusin aasta alguses Tallinna Vee aktsiat ostes, et võimalik negatiivne otsus tariifivaidluses on juba aktsia hinnas sees, aga nii see polnud. Võtan seda investeeringut kui algaja kooliraha.

Vaikselt on oma miinust süvendanud ka suvel soetatud investeerimisfirma Blackstone, kuid selle ettevõtte osas olen lootusrikkam kui Tallinna Vee puhul.

Hea tervise juures on endiselt Leedu Šiauliai panga aktsia, mis veidi küll järele andnud, kuid siiski priskes kasumis. Hästi elab ka LHV.

Hea meel on ka selle üle, et kuigi ostsin Harju Elektrit sügisel nö tipust, tundub see praeguse seisuga olevat siiski õige otsus. Tegin tehingu 31. oktoobril, kui ostsin 200 Harju Elektri aktsiat hinnaga 4,58 aktsia eest.  Harju Elekter on terve tänavuse aasta muudkui tõusnud ja ka veel viimase kuuga suutnud kerkida üle 9 protsendi. Seega olen vaid ühe kuuga selle aktsiaga 84 euroga kasumis.

Mis seal salata, eks üleüldine optimism turgudel hakkab ka mind murelikuks tegema. Tõenäoliselt tasub midagi vahepeal maha müüa, aga kuna pean ennast eelkõige pikaajaliseks investoriks, siis tuleb seda tõsiselt kaaluda, mis võib võimaliku languse korral rohkem ja mis vähem pihta saada.

Kuna aga üldjoontes on mul tänavu täitsa hästi läinud, siis on mul tekkinud üks päris mõistlik mõte lisaraha saamiseks ja oma investeeringute suurendamiseks. Aga sellest lähemalt juba uuel aastal uute plaanide seadmisest teada andes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles